gulasz z żołądków multicooker

Gulasz z żołądków wieprzowych w urządzeniu typu Multicooker
Odcinek 7

gulasz z żołądków w multicookerze

Odczarujmy w końcu podroby! Zwłaszcza drobiowe, bo są bardzo delikatne i proste w przygotowaniu. Przedstawiam Wam skuteczny sposób na pożywną i naprawdę przepyszną strawę! Gulasz z żołądków drobiowych możecie zrobić klasycznie – w garnku. Trzeba wtedy pamiętać o regularnym mieszaniu, jak to się mawia: „od spodu”. Zdarzyć się również może potrzeba dolania wody. W urządzeniu typu multicooker mieszanie mamy z głowy, a i płynu nie będzie trzeba dolewać. To bardzo sprytne ustrojstwo wyreguluje za nas warunki wszelkiej obróbki termicznej. Jednak samo nie posieka i nie przyprawi, więc trzeba jednak troszkę tknąć palcem to i owo. Pamiętajmy, że taki gulasz z żołądków to danie pyszne, proste i do tego MEGA-TANIE! Serio – dosłownie kilka złotych. A więc nie pozostaje mi nic innego jak tylko szczerze poradzić: spróbujcie sami!

gulasz z żołądków pyszny

Składniki:

600g żołądków drobiowych (kurczak/indyk)

1 cebula

2 marchewki

2 pomidory

2 łyżeczki majeranku

2 łyżeczki słodkiej papryki

6 ziarenek ziela angielkiego

4 listki laurowe

szczypta chili

1,5 litra bulionu

2 szklanki kaszy jęczmiennej

1 łyżeczka soli

0,5 łyżeczki pieprzu

wykonanie:

1. Żołądki umyć, pokroić w małe kawałki, przesmażyć z cebulką ok 10 minut. (program „fry”)

2. Dodać warzywa, przyprawy i zalać bulionem – gotować 35 – 40 minut. (program „stew”)

3. Po tym czasie dodać kaszę, sól i pieprz. Gotować kolejne 20 – 25 minut. Mieszać co ok. 5 minut. (program „stew”)

4. Danie gotowe! Nakładać i zajadać!

Smacznego!

Jeśli jeszcze tego nie ugotowaliście, zobaczcie film i dajcie się skusić. Koniecznie podzielcie się efektami w komentarzach.

https://www.youtube.com/watch?v=kRBqRo5mJ0I&t